Povestea produselor Albota

In Muntii Fagaras, la 3 km est de Transfagarasan, se situeaza Caldarea Arpaselului, cu Rezervatia Naturala Arpasel.

La liziera padurii se afla Complexul Turistic Pastravaria ALBOTA ...cu 14 bazine in care crestem PASTRAVI curcubeu si fantanel! Cu un debit de 170 l/s apa apa rece, bine oxigenata, si furaje de calitate producem anual 50t pastravi destinati consumului propriu si vanzarii directe! Tot pestele destinat comsumului este prelucrat in centrul nostru specializat de prelucrare peste - aici pastravul este curatat, eviscerat si filetat.

Invecinat avem fermele noastra din Cartisoara, Arpasu de Jos, Carta si Nou Roman, unde crestem dupa metode traditionale, in stabulatie libera: bivoli, vite Angus de carne, porci Mangalita, Bazna si Metis, oi, miei rasa Tigaia si Turcana, rate si gaini.

Animalele destinate consumului sunt sacrificate in abatorul nostru autorizat din cadrul Fermei Cartisoara, de unde carcasele ajung saptamanal pentru prelucare in carmangeria de la ALBOTA (consum propriu: 8t/luna). 

Lunar se livreaza catre bucatariile restaurantelor noastre Albota si Hermania (Sibiu) mai bine de 6t piese carmangerie + 6t pastrav eviscerat/filetat. Pe langa necesitatile proprii ale restaurantelor noastra, in carmangerie prelucram TOATE produsele din carne, de care avem nevoie inclusiv pentru vanzare directa in bacaniile si magazinul nostru online.

Exemplu: carnati si salam dupa retete traditionale...cu sare, piper, usturoi ...fara substituti si aditivi periculosi. Afumati in 2-3 straturi la rece (35 grade) sau la cald (50 grade) cu rumegus de fag. Procesul de maturare/zvantare dureaza in general 7-14 zile la carnati, iar la salam crud-uscat si 2-4 saptamani in camera deasupra Raului Arpasel.

In atelierul propriu de lactate din Poienita, ALBOTA produce branzeturile de casa, prin valorificarea laptelui provenit de la ferme.

Iar in atelierul de conserve de casa, din cadrul Complexului Turistic se produc in fiecare an dulceturi zi zacusca de casa, dupa retete traditionale, supravegheate atent de Bunica Moga!

Iar pentru ca nu exista masa fara paine, in brutaria din cadrul Complexului Turistic producem zilnic cuptoare intregi de paine pe vatra.

Bacaniile noastre – cea de la intrarea in Complexul Tusristic Albota si Bacania Albota din Sibiu, ofera toate produsele noastre spre degustare si vanzare.


Pe scurt: ALBOTA este UNICA in ECO-AGRO-TURISM! De la FERMA ...la FARFURIE! ...inclusiv DIRECT LA TINE ACASA, prin livrari online in toata tara!

Va asteptam cu drag sa va bucurati de produsele ALBOTA, oriunde v-ati afla! :)


Visul de a trai intr-un mediu nepoluat si de a sti de unde provine ceea ce mananci - este aici realitate.

ferma animale albota