Descriere
În toate colțurile lumii culturile diverse s-au influențat una pe alta de fiecare dată când s-au întâlnit. Iar pe la noi prin Sibiu babicul face parte din zestrea lăsată în urmă de vremuri de mult apuse.
Măritișul savuros dintre carnea de vită și cea de porc, presărat c-un vraf de mirodenii, ia calea unui proces îndelungat de maturare. Dar merită așteptarea, mai ales dacă lângă babic pică și un pahar de vin roșu, înainte de masă.
Depozitarea preparatului se face la loc uscat și răcoros, de preferință în frigider. Păstrat fără ambalaj preparatul se va usca progresiv dar nu-și va pierde din calități, gust și savoare.
Deși este un preparat natural, se poate păstra în vid până la 3 luni la 10-12 grade celsius. Conservantul îl constituie însuși adaosul de condimente și de sare.
Conținut: pulpă de vită, carne porc, sare, condimente
Ambalaj: folie plastic vidată
Tip mezel: produs uscat și afumat
Tip membrană: membrană comestibilă
Temperatură păstrare: 10 - 12 ℃